Conferința de lansare a proiectului

Un proiect ambitios lansat de Inspectoratul Scolar Judetean si Organizatia Holt Iasi, isi propune reducerea absenteismului scolar si implicarea mai mare a parintilor copiilor din mediul rural in procesul de ducare al acestora.

„Impreuna pentru copii” este numele proiectului care are drept grup tinta elevii din 79 de comune din judetul nostru.

“E un proiect care incearca sa limiteze si riscurile abandonului scolar, mai ales in mediul rural, sunt 79 de comune vizate in grupul tinta pe care l-am stabilit, dar vizeaza si formarea unor educatori parentali, profesori cu competente speciale pentru zona aceasta de lucru cu familiile si capacitarea familiilor de a deveni un partener si mai credibil si mai implicat in viata scolii, se vor desfasura ateliere de formare a parintilor, deci este si o forma de educare a adultilor implicita”, a spus prof.dr. Camelia Gavrila, inspectorul scolar general al ISJ Iasi.

Atelierele de formare a parintilor vor fi organizate in 79 de comune, scopul declarat al proiectului fiind reducerea absenteismului scolar a minimum 1.120 de copii aflati in situatii de risc de abandon scolar.

Ii vor ajuta educatorii parentali instruiti de Organizatia Holt Iasi.

“Implicarea noastra se refera la pregatirea educatorilor parentali, monitorizarea, sustinerea cursurilor de educatie parentala, sprijinirea acestora. Pana acum, noi am avut 4 serii de formare a educatorilor parentali, au fost formate 90 de cadre didactice, in continuare aceste cadre didactice au organizat doua sesiuni de instruire a profesorilor din scoli, iar incepand din aceasta luna, incep cursurile de ducatie parentala cu parintii. Practic, in fiecare scoala care este implicata in proiect vor fi organizate cursuri cu cate 13 parinti”, a spus prof. Stefan Cojocaru, directorul Organizatiei Holt Iasi.

La conferinta de lansare a proiectului Impreuna pentru Copii au fost prezente si oficialitati locale si judetene, care de regula sprijina comunitatile locale prin fondurile necesare.

“Activitatea Consiliului Judetean, atat prin fondurile pe care le alocam, cat si resursa pe care o punem la dispozitie, dovedeste clar ca orice pas in sustinerea acestor forme de proiecte este maxima din partea Consiliului Judetean”, a spus Alin Aivanoaiei, vicepresedinte al Consiliului Judetean.

Dintre cei 1.120 de copii cu cel mai mare risc de abandon scolar, 268 sunt de etnie roma.

Acestia vor fi implicati in numeroase activitati, printre care si tabere la munte.

De asemenea, parintii acestor copii vor urma cursul de educatie parentala „Cum sa devenim parinti mai buni.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 14 luni si beneficiaza de fonduri europene in valoare de 2,2 milioane de lei.

layout_set_logo (1)

No Comments

Post a Comment